Leuke en unieke omslagfoto’s maken met Easymoza

EasymozaJe bent een flinke tijd bezig geweest met het schrijven van een nieuwe blog. Je bent helemaal tevreden over de inhoud, structuur en vormgeving van je verhaal. Alleen de aankleding rest nog. Een foto uitkiezen uit de zoekresultaten van Google? Dat mag natuurlijk niet zomaar (copyright enzo). Zelf iets fabriceren met Paint of Photoshop? Maar wat als je niet zo handig bent met deze programma’s? Of je simpelweg geen inspiratie hebt? Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een mozaïek aan foto’s te plaatsen. Uniciteit gegarandeerd. Met Easymoza heb je binnen een paar minuten de perfecte aankleding voor je blog.

Easymoza

Je hebt vast wel eens gezien een mozaïek gezien: een grote foto die is opgebouwd uit honderden kleinere foto’s. Van dichtbij zie je alle individuele foto’s, van een afstand zie je dat ze één geheel vormen. Fantastisch voor aan de muur of in de tuin, maar ook om je blog aan te kleden.

Hoe werkt Easymoza? Heel simpel.

  1. Selecteer een hoofdfoto;
  2. Laad alle foto’s in die je voor je mozaïek wilt gebruiken; en
  3. Klik op ‘Maak mozaïek’.

Easymoza doet de rest.

De onderstaande foto heb ik dankzij Easymoza gemaakt voor mijn tante. Zij zocht een uniek verjaardagscadeau voor haar man, waarop ik Easymoza aanraadde. Vanzelfsprekend was hij erg blij met zijn cadeau en heeft ‘m meteen op een prominente plek in zijn huis opgehangen.

Easymoza mozaïek

Tips

Dan nog een aantal tips om nog leukere en mooiere fotomozaïeken te maken.

  • Kies een hoofdfoto van zo hoog mogelijke kwaliteit. Voor mensen met een spiegelreflexcamera: kies voor RAW of JPEG Fine. Naarmate de kwaliteit hoger is, des te meer mogelijkheden je hebt om een kwalitatief mooie ingelijste mozaïekfoto of canvas te laten bij de drukker.
  • Om de mooiste mozaïeken te maken is het aan te raden om zoveel mogelijk foto’s te gebruiken. Easymoza adviseert minimaal 250 foto’s , maar ik raad aan om er nog meer te gebruiken. Heb je zelf te weinig foto’s? Dan kun je gratis gebruik maken van de bloemen- en dierenfoto’s van hoogwaardige kwaliteit die Easymoza biedt (200 stuks).
  • Voordat je alle deelfoto’s inlaadt, kijk of ze niet een kwartslag naar links of rechts gedraaid zijn. Dat vergt wat tijd, maar levert ook een beter eindresultaat op.
  • Voordat je je hoofdfoto kiest, kun je bij ‘Instellingen’ aangeven of je wilt dat Easymoza alleen de beste of alle deelfoto’s moet gebruiken bij het samenstellen van mozaïek. Voor een grotere mate aan variatie raad ik aan om ‘Gebruik alle foto’s’ te selecteren.
  • Naast een kleurmozaïek kun je ook voor zwart-wit of sepia kiezen. Als je mozaïek eenmaal is samengesteld kun je dat aangeven bij ‘Extra instellingen’.
  • Speel en experimenteer met de verschillende instellingsmogelijkheden. Door de helderheid, verzadiging, tint of contrast te veranderen, verandert de hele look-and-feel van je mozaïek. Iedere wijziging is direct zichtbaar. Bevalt het niet, dan kies je voor de beginwaarden door op ‘Reset’ te drukken.

Kosten

Als je tevreden bent over je mozaïek, dan kun je je foto downloaden. Als je tevreden bent met een lagere resolutie, dan kun je ‘m gratis downloaden. Voor bloggers is deze kwaliteit goed genoeg om hun blog aan te kleden. Immers, een omslagfoto met een te hoge resolutie komt niet ten goede aan de bandbreedte en de laadtijd. Zie ook mijn artikel ‘Hoe kan ik de laadsnelheid van mijn website verbeteren?’.

Wil je je mozaïek in hoge resolutie downloaden, dan kost dat slechts 4,95 euro. Als je een canvas van de mozaïek wilt laten maken of de foto wilt inlijsten, dan is absoluut aan te raden om die paar euro neer te leggen. Eenmaal gedownload kun je je mozaïek zo vaak als je wilt en voor verschillende doeleinden gebruiken.

Easymoza, gewoon doen!

Ik ben zeer enthousiast over Easymoza en kan iedereen de site dan ook van harte aanraden. Ik ga Easymoza in de toekomst zeker nog vaker gebruiken! Er komen nog wel een aantal bijzondere gebeurtenissen aan ;o)

Ga dus snel naar http://www.easymoza.com en maak je eigen fotomozaïek!

Bekijk hieronder nog eens op je gemak wat de mogelijkheden met Easymoza zijn.

Comments
  1. 4 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *