Foto’s taggen, albums versturen en nieuwe privacy settings bij Twitter

Foto's taggen met TwitterHet zal jullie vast niet ontgaan zijn. Afgelopen woensdag maakte Twitter bekend dat het twee nieuwe functionaliteiten uitrolt: personen taggen in foto’s en meerdere foto’s tegelijkertijd versturen met één tweet. Dit alles brengt wel nieuwe privacy settings met zich mee.

Voor het implementeren van deze nieuwe features heeft Twitter goed gekeken naar concurrent Facebook. Daar is het altijd al mogelijk geweest om één of meerdere personene te taggen in foto’s. En albums aanmaken –dus meerdere foto’s tegelijkertijd uploaden en delen op je tijdlijn– dat is ook allang niks nieuws meer.

‘Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden?’, moet de microblogdienst gedacht hebben. Onder de noemer “Photos just got more social” rolde Twitter de twee nieuwe opties deze week uit.

Taggen

Per foto is het voortaan mogelijk om tot tien personen te taggen. Waarom de grens op tien ligt is niet duidelijk, maar voor verreweg de meeste mensen zal dat meer dan voldoende zijn. Je hoeft ook niet bang te zijn dat dit ten kosten gaat van je kostbare aantal karakters per tweet: hoeveel personen je ook tagt, je behoudt gewoon je 140 tekens.

Als je getagt wordt in een foto, ontvang je een notificatiebericht. Maar hoe zit het met afgeschermde tweets? Als je jouw tweets afschermt voor de buitenwereld, dan kan niemand de foto’s zien die je deelt. Standaard kunnen andere twitteraars jou in dat geval ook niet taggen, maar dat is te veranderen in de instellingen (zie volgende alinea).

Wat als je toch getagt bent en je dat niet wilt? Dan is er de mogelijkheid om de tag te verwijderen. Daarvoor klik je op de details van de betreffende foto, vervolgens op de ellipsen (…) en ten slotte op ‘Remove tag from photo’. De beste manier om ongewenst taggen tegen te gaan, is door de optie simpelweg te blokkeren. Daarvoor ga je naar de instellingen, klik je op ‘Security and privacy’ en vink je onderste optie aan bij ‘Photo tagging’. Tevens kun je hier aangeven dat alleen personen die jou volgen je kunnen taggen (tweede optie).

Photo Tagging Twitter

Fotocollage

Voorheen kon je slechts één foto per tweet versturen. Dat aantal heeft Twitter verhoogd tot maximaal vier. Het is Twitters poging om gebruikers albums of beperkte fotocollages te versturen met een enkele tweet.

Op het moment van schrijven kan ik nog niet meerdere foto’s aan één tweet toevoegen. Volgens de officiële Twitter blog wordt deze functie voor Android en de website op een later moment uitgerold. Nog eventjes geduld dus als je een Android-smartphone hebt.

Wat vinden jullie van de nieuwe functies? Een waardevolle aanvulling op de microblog, of ordinair kopieergedrag van Facebook?  Ik hoor het graag in de reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *