Nieuwe Twitter-profiel nu voor iedereen beschikbaar

Nieuw Twitter design sinds april 2014Enkele fervente Twitteraars hadden al de eer om als eerste met het nieuwe profielontwerp te pronken. Maar aan al het moois komt een einde. Gisteren rolde de microblog het nieuwe design uit voor alle gebruikers. Naast een nieuw jasje introduceerde Twitter ook enkele nieuwe functionaliteiten.

Op internet zijn veel opmerkingen te lezen dat het nieuwe uiterlijk veel weg heeft van Facebook. En dat is inderdaad moeilijk te ontkennen. Naast een profielfoto kunnen gebruikers nu ook een paginabrede omslagfoto  toevoegen aan hun profiel. Beide foto’s zijn bovendien op dezelfde wijze in het nieuwe ontwerp geplaatst als bij Facebook.

Je moet het nieuwe ontwerp nog wel even activeren. Dat kan door je account te bezoeken en op de grote blauwe knop met de tekst ‘Zet het aan!’ te klikken. Je kunt ook even naar deze pagina surfen en op ‘Get it now’ klikken.

Afmetingen

Wil je weten wat de nieuwe dimensies van de profiel- en omslagfoto zijn? Lees dan het geüpdatete artikel ‘What size? Alle afmetingen van social media afbeeldingen op een rij’.

Nieuwe functies

Bij een nieuw ontwerp horen ook nieuwe functies, moet Twitter gedacht hebben. Volgens de Twitter-blog hebben de programmeurs drie nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  1. Best tweets: tweets die meer vaker interactie vertonen (retweets, toevoegen aan favorieten, embedden) worden vergroot weergegeven ten opzichte van je andere tweets.
  2. Pinned tweets: je kunt voortaan een van je tweets boven aan je profiel vastpinnen. Hiermee kun je laten zien wat je voor twitteraar je bent en waarover je zoal twittert.
  3. Filtered tweets: hiermee kun je de twitterfeed van een andere gebruiker weergeven zoals jij dat wil. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je alle tweets wilt zien, of alleen tweets met foto’s en/of video’s, of tweets die geretweet zijn.

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp? Ziet het er fris en fruitig uit, of probeert Twitter op een sociaal netwerk à la Facebook en Google+ te lijken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *